Një ekip shkencëtarësh izraelitë kanë pohuar se ndoshta mund të shërojnë kancerin brenda vitit të ardhshëm. Deri atëherë, mbetet për tu bazuar tek ushqimet që ndikojnë në përmirësimin e organizimit dhe ndalon zhvillimin e sëmundjeve të ndryshme.

Ajo cfarë hamë ndikon në shumë aspekte të shëndetit, përfshirë sëmundjet kronike si diabeti dhe kanceri. 12 lloje ushqimesh që ulin rrezikun e përhapjes së kancerit, të cilat janë:

1-Brokoli

2-Karrota

3-Bizele

4-Boronica

5-Kanellë

6-Fruta të thata

7-Vaj ulliri

8-Shafran indie

9-Domate

10-Hudhër

11-Frutat agrume

12-Fara liri