Si duket një psikopat? Vështirë ta dallojmë, edhe pse se “psikopat” mund të cilësojmë edhe dikë i cili bën një veprim që na duket i çuditshëm, tallës, fyes, e kështu me radhë.

Më poshtë do gjeni 15 simptomat klinike që shfaqen tek një psikopat, të cilat janë rezultat i një studimi të kryer nga “American Psychology Association”.

15 simptomat e psikopatisë sipas “American Psychology Association” janë:

 1. Është tepër i artikuluar dhe të bën për vete
 2. Ka mendim të ekzagjeruar për rëndësinë e tij, mendon se është njeri i madh
 3. Gënjeshtar patologjik
 4. Manipulon dhe shfrytëzon të tjerët
 5. I paaftë për të ndjerë keqardhje për të tjerët, madje as për viktimat e shkaktuara për faj të tij
 6. I paaftë për të ndjerë faj apo pendesë
 7. Nuk mban përgjegjësi për veprimet e veta
 8. Tendencë për t’ia hedhur gjithmonë fajin të tjerëve
 9. I ftohte emocionalisht ose ka vetëm emocione sipërfaqësore
 10. Ka stil jetese të bazuar në paratë e të tjerëve
 11. Ka jetë të ç’thurur seksuale, duke përfshirë edhe dhunën ndaj partnerit
 12. Ka vetëm lidhje të shkurtra dhe problematike, dhe shpesh ka disa martesa të dështuara
 13. I paaftë për të kontrolluar inatin e tij, bëhet hakmarrës
 14. Është impulsiv në sjellje
 15. Ka patur probleme sjellje që rreth moshës 13 vjeçe, që përfshijnë gënjeshtrat patologjike, vandalizmin, arratisje nga shtëpia etj.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook

LEXO EDHE:  Si ta kuptoni që fëmija juaj mund të bëhet psikopat në të ardhmen