Një jetë aktive seksuale ka shumë përfitime shëndetësore. Mund të ulë tensionin e gjakut, të zvogëlojë rrezikun e kancerit, të rrisë disponimin tuaj dhe të jetë shërim për dhimbje koke dhe dhimbje të tjera të buta. Por sikur e gjithë kjo të mos mjaftonte, ka një përfitim tjetër të papritur.

Hulumtimet e fundit kanë sugjeruar se gratë që kanë aktivitet seksual aktiv kanë memorie më të mira, veçanërisht në kujtimin e detajeve.

Megjithëse këto gjetje mund të duken paksa të rastësishme dhe të padobishme, me kujtesë të mirë, fjalorin tuaj do të zgjerohet, duke ofruar një aftësi më të mirë për të folur, lexuar dhe shkruar.

Pra, çfarë çoi në zbulimin e këtyre rezultateve?
Në Universitetin McGill, 78 femrave iu kërkua të merrnin pjesë në studimin që provoi këto rezultate. Në të kaluarën, studimet kanë zbuluar se seksi i rregullt mund të rrisë aftësitë e kujtesës në përgjithësi, por ky studim u përpoq të gjejë një lidhje më të thellë.

Pjesëmarrësve iu kërkua të mbanin mend fjalët dhe imazhet e fytyrave. Është konstatuar se ekziston një korrelacion i caktuar ndërmjet numrit të fjalëve që ata kujtojnë dhe frekuencës me të cilën pjesëmarrësit u angazhuan në marrëdhënie seksuale.

Imazhet e fytyrës nuk duket se ndikojnë në rezultatet. Për këtë arsye, studiuesit përfunduan se kishte më shumë se një lidhje midis kujtesës së fjalëve abstrakte dhe rregullsisë së seksit.

LEXO EDHE:  FOTO/ Ja kush janë të famshmit që vdiqën duke bërë seks, mes tyre dhe një kardinal

Çfarë do të thotë kjo?
Epo, është e mundur që nëse marrëdhëniet seksuale rriten, forcohet kujtesa.

Megjithatë truri është një organ kompleks dhe gjetja e korrelacioneve me kujtesën dhe disa funksione është një detyrë e vështirë.

Ndoshta në një moment shkencëtarët do të zbulojnë se çfarë mund të përmirësojë njohjen e fytyrës, por tani për tani është mirë të dimë se të kesh seks të rregullt mund të përmirësosh disa funksione të trurit!