Rezulton se të pasmet janë më shumë se vetëm një tërheqje seksuale, por një tregues i vërtetë i inteligjencës në rritje dhe rezistencës ndaj sëmundjeve kronike!

Ky lajm interesant vjen drejt nga shkencëtarët e Universitetit të Oksfordit që zbuluan se këto tipare të shquara ekzistojnë me gratë që kanë të pasme të mëdha.

Gratë me të pasmet më të mëdha se mesatarja kanë nivele më të ulëta të kolesterolit dhe metabolizojnë më mirë sheqerin pasi ato kanë më shumë gjasa të prodhojnë hormone.

Pra, kjo do të thotë se ato kanë më pak gjasa të përjetojnë gjëra të tilla si problemet e zemrës dhe diabetit.

Të pasmet e mëdha kërkojnë yndyrë të tepërt të Omega 3, që ndikon në mënyrë të drejtëpërdrejtë në zhvillimin e trurit.

Gjithashtu zbulimi ishte diçka interesante në lidhje me fëmijët që kanë lindur nga gratë me të pasmet më të mëdha se normalja.

Ata ishin superior intelektualisht ndaj fëmijëve qe kanë lindur nga nënat me të pasme më të zbehta!

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook