E djeshmja dhe dita e sotme është festë për kombin shqiptar. Dje u festua Dita e Pavarësisë së Shqipërisë dhe sot data e Çlirimit.

Teksa 28 Nëntori është dita e ngritjes së flamurit kuq e zi, kjo ditë ka qenë e begatë edhe për Kosovën.

Nga të dhënat e shërbimit spitalor në QKUK bëjnë me dije se dje erdhën në jetë 22 foshnje. Mësohet se 10 prej tyre kanë qenë djem dhe 12 vajza.