UEFA u jep shpërblim të gjitha klubeve shqiptare një shifër prej 500 mijë eurosh. Dhe të gjitha këto të ardhura do  t’u shpërndahen të gjithë klubeve të cilat kanë qenë pjesë e kategorisë Superiore në sezonin 2017-2018,për ti inevstuar për klubet e tjera të futbollit.

Këto klube duhet të paraqesin projektin e tyre në lidhje me akademitë e futbollit për të përfituar shumë përkatëse.