Macet  janë të mira për shëndetin tonë pasi njerëzit që zotërojnë macet kanë një rrezik më të ulët të sëmundjeve kardio-vaskulare. Pronarët e maceve vuajnë më pak nga depresioni dhe vetmia se sa ata që nuk kanë mace.
 
 
1.Macet janë një nga kafshët me popullore në botë.
 
2.-Ka mbi 500 milionë mace shtëpiake në botë.
 
3.-Macet dhe njerëzit  janë lidhur me njëri-tjetrin për gati 10000 vjet.
 
4.Macja  më e rëndë shtëpiake ka thyer rekord duke peshuar 21.297 kilogramë. 
 
5. Mesatarisht, sipas intv.al  macet jetojnë nga 12 deri në 15 vjet.
 
6.  Për pronarët e tyre, macet gjithmonë do të jenë krijesa interesante. 
 
7. Studimet psikologjike kanë treguar se pronarët e maceve janë më praktikë se sa pronarët e qenve. Ata priren të jenë më introvertë sesa pronarët e qenve. Megjithatë, pronarët e maceve tregojnë më shumë histori për macet e tyre sesa pronarët e qenve.
 
8.Numri rekord i maceve që janë mbajtur nga një person ishte nga një pronar i quajtur Jack Wright, nga Ontario, Kanada, ai kishte 689 mace!