A keni menduar ndonjëherë pse pakot me patatina të skuqura janë gjysmë bosh?

Pakoja gjysmë bosh e patateve të skuqura ka një arsye dhe nuk është aq e rastësishme.

Ky nuk është një mashtrim edhe pse mund të duket si i tillë.

Vendimi për të lënë pothuajse gjysmën e pakos së zbrazët vjen nga një zgjedhje e qëllimshme e prodhuesve, që synon mbrojtjen e produktit jo pak delikat nga dëmet që mund të lindin gjatë transportit në kamionë.

Po, për shkak se pakot vendosen njëra mbi tjetrën, ato shtypen dhe krijohet vakum në brendësi të tyre duke ruajtur kështu cilësinë e produktit derisa ai shpërndahet plotësisht në dyqane.

Pra, le të themi se “hapësira e zbrazët” shërben si një lloj “airbag” për patatet të skuqura, të dizajnuara vetëm për të zbutur goditjet dhe për të parandaluar që ato të ndahen në një mijë pjesë, një gjë tjetër shumë e bezdisshme.

A keni menduar ndonjëherë se çfarë ka në atë hapsirë të lënë qëllimisht?

Është azoti: dhe kjo bëhet përsëri për të mbrojtur cilësinë e këtyre produkteve që nëse nuk mbushen me azot prania e oksigjenit në ajër mund të çojë në zbutjen e tyre.

Azoti është ajo lëndë që bën që ky produkt të ruajë cilësinë për një kohë të gjatë nëse e keni vënë re në momentin kur ju e hapni një pako me patatina ato e humbin cilësinë e dikurshme duke u bërë më të buta.