Ballina Aktualitet Uragani “Irma” prek Floridan, pamjet e frikshme të shkaktuara nga natyra regjistrohen...

Uragani “Irma” prek Floridan, pamjet e frikshme të shkaktuara nga natyra regjistrohen live

Uragani Irma ka arritur në Florida në momentin kur erërat 130mph janë të vendosura për të goditur veriun përmes shtetit në një nga stuhitë më të këqija që do të mbetet gjatë në kujtesën e gjallë.

Vetëm disa orë përpara se të shihej uragani në veri të Uashingtonit, ai u përkeqësua duke u kthyer në një stuhi të kategorisë 4 dhe nga ora 7 ishte vetëm 15 kilometra nga Key West.

Në orën 5.40, Shërbimi Kombëtar i Motit në Key West lëshoi një paralajmërim të zjarrtë për banorët e qytetit, duke thënë: ‘Erërat ekstreme të forta të stuhive janë të afërta në Keys të Ulët të Florida. Nëse jeni këtu, ju lutem shkoni në dhomën e brendshme larg dritareve. Trajtoji këto erëra të menjëhershme ekstreme sikur një uragan po afrohej dhe të shkoni menjëherë në dhomën e sigurtë në strehën tënde. Veproni tani për të mbrojtur jetën tuaj. Ju tashmë duhet të merrni mbulesë. ‘

Parashikimet parashikojnë erëra deri në 130mph dhe do të afrojnë në jug të Floridës ndërsa udhëton midis 6mph dhe 8mph deri në bregun perëndimor të shtetit.