Ballina Aktualitet Zbulohet programi artistik për hapjen e “Sheshit Skënderbej”

Zbulohet programi artistik për hapjen e “Sheshit Skënderbej”

Dita nesërme përveçse do shënojë hapjen e sheshit do kthehet dhe në një festë që do përfshijë gjithë qytetet e Shqipërisë brënda duke përfshirë valltarë nga gjithë trevat dhe këngëtarë të mirënjohur gjithashtu.

Nga një postim në facebook për gjithë kuriozët dhe ata që duan të vijnë e ta shohin sheshin live Veliaj ka postuar programin që do të ndiqet ditën e nesërme.

Programi artistik

Rrjedh në këngë e ligjërime

Performancë me timpanë

“Vallja e dëborës” – Trimat e Jutbinës

“Fragment nga Eposi i Kreshnikëve” – Lahutarët

Performancë “Maj’e Krajit”

Ceremonia e ngritjes së flamurit

Himni Kombëtar – Kori i TKOBAP

Fjalë përshëndetëse e Kryetarit të Bashkisë së Tiranës, z. Erion Veliaj

Fjalë përshëndetëse e Kryeministrit të Shqipërisë, z. Edi Rama

“Besa-Besë” – Grupi i Bënçës Tepelenë

“Janinës ç’i panë sytë” – Performancë e grupeve shqiptare dhe franceze

“Vallja e kaçakëve”

“Tanë Kako Tanë” – Grupi Çam

“Po vijnë krushqit” – Kori i TKOBAP

Fyejt e Gramshit

Valle e Tiranës

“Balada e Konofatit” – Grupi i Kolonjës

Valle e Ansamblit Folklorik të Rugovës

“Vajzë e Valëve” – Grupi i Himarës

Këngë arbëreshe

“Mbeç more shokë mbeç”

Vallja e Osman Takës

Grupi Ergjeria

Kori i Shkodrës

Valle e Dropullit

“Globi Rrotullohet” – Korale

Valle e Devollit Gorarçe – Grupi i fëmijëve të Korçës

Orkestrale e Mirditës

Muzikë nga filmi “Skënderbeu” – Kori dhe orkestra e TKOBAP

Tani nuk na mbetet gjë tjetër veçse të urojmë që ky shesh të jetë një pikë ku të mblidhemi më shpesh për programe artistike dhe më pak për ato politike.