Gjykata e Lartë e Algjerisë të mërkurën vendosi ish-kryeministrin Ahmed Ouyahia në paraburgim si pjesë e një hetimi për korrupsion u hap në figura të larta të lidhura me ish-sundimtarin e vjetër të vendit, Abdelaziz Bouteflika, shkruan AFP.

Një aleat i ngushtë i Bouteflika, Ouyahia është figura më e lartë që duhet të mbahen, që nga shpërthimi i protestave masive në fillim të këtij viti duke kërkuar heqjen e elitës sunduese dhe ndjekjen e tyre.

Ouyahia, e cila u largua nga qeveria në mars si pjesë e një riorganizimi të kabinetit, po hetohet rreth rasteve të korrupsionit duke përfshirë “dhënien e privilegjeve të paligjshme”, raportoi televizioni shtetëror.

Ish-ministri i tij i transportit, Abdelghani Zaalane, gjithashtu u paraqit para Gjykatës së Lartë të mërkurën në lidhje me një hetim korrupsioni.