Google Play, ka marrë disa masa mbrojtëse për të parandaluar aplikacionet ‘keqdashëse’ në Android.

Dyqani Google Play ka ndërmarrë disa masa për parandalimin e aplikacionet e ‘këqija’ në Android që synojnë të arrijnë tek përdoruesit e tij.

Këto masa kanë çuar në heqjen e mbi 700.000 aplikacioneve, duke i larguar nga Google Play.

“Jo vetëm që kemi hequr më shumë aplikacione të këqija, ne ishim në gjendje të identifikonim dhe të vepronim kundër tyre më herët”, shkruan menaxheri i produkteve Google Play, Andrew Ahn.

“99 për qind e aplikacioneve me përmbajtje abuzive u identifikuan dhe u refuzuan para se dikush t’i instalonte ato. Google ia atribuon këtë sukses aftësisë së saj të përmirësuar për të zbuluar abuzimin “nëpërmjet modeleve dhe teknikave të reja të mësimit të makinës”,- tha kompania sot.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook