Kryeministri i Kosovës ka deklaruar sot, mbështetjen e ofruar nga Kancelarja Angela Merkel përsa i përket anëtarësimit të Kosovës në Interpol.

Kjo është konfirmuar dhe nga letra që Kancelarja Merkel ka dërguar ër kryeministrin e Kosovës nëpërmjet ambasadorit Christian Heldt.

Sipas Haradinajt, mbështetja e Gjermanisë për anëtarësimin e Kosovës në Interpol vjen në një moment tepër kyç për konsolidimin ndërkombëtar të vendit. 

Ramush Haradinaj ë djerë tepër mirënjohës ndaj shtetit Gjerman për këtë përkrahje dhe falenderimet e tij i ka përcjellë dhe nëpërmjet një postimi në facebook.