Policia e Shtetit ka zbuluar një skemë të falsifikimit dhe tjetërsimit të 36 hektare tokë shtetërore ranishte në zonën bregdetare Spille Kavajë, duke arrestuar, shpallur në kërkim e proceduar 10 zyrtarë lokalë.

Në kërkim është shpallur edhe vjehrri i kreut të PS Kavajë, ish-regjistrues i ZVRPP Kavajë, dhe ish-rejtor i Ujësjellësit Kavajë.

Drejtoria për Hetimin e Krimit Ekonomik e Financiar, Sektori për Hetimin e Korrupsionin në Departamentin për Hetimin e Krimit të Organizuar dhe Krimet e Rënda në Policinë e Shtetit, si dhe Sektori për Hetimin e Korrupsionit në Policinë e Tiranës, si në çdo hetim tjetër nën drejtimin dhe bashkëpunim me Prokurorinë e Rrethit Gjyqësorë Kavajë, në kuadër të procedimit penal nr.92 të vitit 2017, organizuan operacionin “Ranishjta”.

Këta shtetas në bashkëpunim me njëri-tjetrin duke abuzuar me detyrën funksionale, kanë falsifikuar dhe tjetërsuar 36 hektare tokë shtetërore ranishte në zonën bregdetare Spille Kavajë.

Këtë sipërfaqe e kanë regjistruar në Zyrën e Regjistrimit të Pasurisë së Paluajtshme Kavajë (ZRPP), duke përfituar padrejtësisht në interes të tyre dhe personave të tjerë.

PERFITUESIT

ROSHI
4300 m2
Hide Ismail Elmadhi
Azem Selman Rroshi (babai i E.Rroshit)
Nasije Abdulla Rroshi (nëna e E.Rroshi)
Renato Abdyl Kodra (djali i tezes E. Rroshit)

4200 m2
Xhemile Mersin Çullhaj
Elton Hamdi Rroshi (djali i xhaxhait E.Rroshit)

2400 m2
Xhemal Kasem Hoxha
Shpetim Ferhat Kaja
Shqipe Ymer Kaja
Servete Ferhat Rroshi
Mustafa Selman Rroshi

DAJA
4300 m2
Fatmir Muharrem Daja

KAJA
2300 m2
Reshit Nezir Kaja

4100 m2
Kaje Rustem Kaja
Shaban Ndrilli

Lule Ndrilli
Shkëlqim Guma (vjehrri i E.Rroshit)
Pranvera Guma
Irisa Shkelqim Guma (bashkëshortja e Elvis Rroshit)
Nefsa Selman Berberi

2500 m2
Florin Kaja

500 m2
Dyzena Kaja

3800 m2
Durim Kaja
Shaban Ibrahim Ndrilli
Lule Isat Ndrilli

1150 m2
Nevruz Kaja
Shkelqim Liman Gjoni
Subjekti: “W…G…”

3040 m2
Nazmi Kadri Kaja
Arkida Besnik Xhihani
Dritan Nazmi Kaja
Freskida Fatmir Hysaj

2080 m2
Fatos Nazmi Kaja
Armand Ymer Xhafa

3050 m2
Marius Nazmi Kaja
Dyzene Hamdi Kaja
Nazmi Kadri Kaja
Aqif Ramazan Lusha
Ledio Rroland Lusha
Aqif Rroland Lusha

2535 m2
Arben Nazmi Kaja
Fluriena Gjoni

2025 m2
Lorenc Nazmi Kaja
Qemal Latif Çelislami
Zeliha Ramazan Çelislami
Luan Qemal Haka
Hasan Haxhi Mazari

2000 m2
Semiha Remzi Kaja
Kleanthi Sokrat Manastirliu

2500 m2
Hekuran Abdyl Kaja
Muharrem Ramazan Kollcaku
Vesel Beu
Mynyr Rrapush Beu
Agim Rrapush Beu
Manushaqe Zyber Gjoci
Luan Ramazan Lusha

500 m2
Mario Arben Kaja
Agron Shyqyri Xhelezi
Armando Osman Haka
Valbona Petrit Haka

2500 m2
Hekuran Kaja

300 m2
Hekuran Kaja
Adrian Tahir Kadiu
Bledar Azem Habili
Zenel Fadil Dulla
Neriman Fatbardh Dulla

1000 m2
Hekuran Kaja
Isuf Bajram Bulku

1200 m2
Hekuran Kaja
Zamir Skender Rosa
SHOQERIA ‘sh…” SHPK

1000 m2
Astrit Nazmi Kaja
Haziz Fezi Buci
Vjollca Daut Buci

2400 m2
Arben Nazmi Kaja
Manushaqe Hatem Roci
Shaziman Zyhdi Hoxha
Fluriena Halil Gjoni
Elsa Shefqet Spahiu
Subjekt UA…. shpk

2400 m2
Pranvera Kaja

2400 m2
Reshit Nezir Kaja

PJECI
4900 m2
Mereme Mustafa Pjeci

3260 m2
Makbule Bisha Pjeci
Elton Viktor Rrapi
Romina Mexhit Rrapi
Gezim Jonuz Çeka
Sajmir Nezir Leçini (djali i zyrtarit të ZRPP Kavajë, i arrestuar)

1000 m2
Vlash Dhori Pjeci
Marjus Nazmi Kaja
Çelik Behxhet Pjeci

2000 m2
Behxhet Pjeci

1000 m2
Lindita Pjeci

2560 m2
Behxhet Kasem Pjeci
Artur Athanas Ziu
Freskida Fatmir Hysaj

4000 m2
Kasem Sulejman Pjeci
Shkelqim Xhavit Bernaca
Durim Xhavit Bernaca
Julian Medi Dyrmishi
Bledi Xhavit Hoxha

LECINI
500 m2
Jolanda Tafa
Defrim Lecini
Admirim Sulejman Ferra

800 m2
Reshat Elmadhi
Fatbardha Qerim Lecini
Elisabeta Rexhep Dyrmishi
Mexhit Çanaku
Bakushe Çanaku

3800 m2
Myslim Ramiz Elmadhi
Nezir Isat Lecini
Fatbardha Qerim Lecini
Blerim Skender Rosa

 

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook