Kryeministri Edi Rama ka urdhëruar emërimin e Artan Lames drejtor të Përgjithshëm të Agjencisë Shtetërore të kadastrës dhe vendimi është firmosur dje.

Ligji i ri për Kadastrën hyri në fuqi pak kohë më parë dhe së shpejti pritet të ngrihet edhe struktura e re. Agjencia e Kadastrës do të jetë në vartësi të Kryeministrit, dhe Institucioni shihet si themeli i reformës së pronës.

Kujtojmë se Artan Lame prej viti 2013, kohë kur në krye të qeverisë shqiptare erdhi Edi Rama, mban postin e rëndësishëm të Drejtorit të Pergjithshem të ALUIZNI-t.
Ndërkohë që më krijimin e insitucionit të ri që bashkon ALUIZNI-n dhe Hipotekën.