Ballina Artikull “Papunësia” Përse po largohen të rinjtë shqiptarë drejt BE.

“Papunësia” Përse po largohen të rinjtë shqiptarë drejt BE.

Papunësia është një ndër faktorët kryesorë, që po prek më së shumti rininë shqiptare.Statistikat nga instat janë tepër tronditëse, sidomos për vitet e fundit shihet një rënie ,drastike e të papunëve në vëndin tonë. Po përse shumë e shumë të rinj po largohen drejt vendëve te BE? A nuk janë ato të kënaqur këtu? Cilat janë shkaqet , arsyet?

Nga konkluzionet e bëra dhe të intervistuara, shumë të rinjë janë shprehur se paga është shumë e ulet, dhe nuk mund të përballojnë një jetesë qoftë vetem ose dhe me familje. Kështu ato i drejtohen vëndeve të europës, për një jetesë sa më të mirë dhe shpresojn që atje të punojnë në profesionin e tyre, duke qenë se kanë mbaruar dhe shkollat. Shakqet, arsyet që i bëjne të rinjtë të emigrojnë, janë këto që përmendem pak më lartë por mos të harrojmë dhe standartet akoma më të mira dhe me të vlefshme përsa i përket një qytetari të denjë si pjesë e bashkimit europian.

Askush nuk dëshiron të largohej nga vëndi i tij, qoftë për mirë ose për keq. Vendi yt është vëndi yt. Por rrethanat e tilla bëjnë çdo shtetas shqiptar të largohet. Dhe pastaj thuhet përse e vrau ose u kap me kaq kile drog, ja pra shkaqet dhe motivet që çojne çdo njeri  të bëjë gjëra të tilla, dhe pse këto janë gjëja e fundit. I bëjme thirrje Rames thonë të rinjtë, të reflektojë dhe të mos rrijë e të përgenjeshtroj e të thotë mashtrime, shpifje për ato çka janë të vërteta. Kryeministri duhet të marrë në dorë situatën dhe ta kontrollojë, thonë që shpresa vdes e fundit, por mesa duket për shqipëtarët është shuar dhe pse në ndonjë fije të fitilit ka akoma shpresë për ketë vënd.

LEXO EDHE:  A po degradojnë të rinjtë drejt rrugës më të shkurtër ndaj abuzimit të substancave narkotike