Kreu i Parisë Demokratike Lulzim Basha, i kthen kusurin ironik Ramës duke ju përgjigjur nga Gjirokastra.  

“Është një ndjenjë e jashtëzakonshme që të jem sot këtu para jush në këtë mbrëmje. Miq e mi të qëndresës së madhe. Jam këtu për ta çuar në fund betejën që nisëm për Republikën e Re.

Ne jemi në praninë e një liste fituese të një ekipi fituese që do të bëjë realitet premtimin tim për fitoren e republikës së re. Me profesor doktor Tritan Shehun dhe Landin. Unë i them Landi dhe ju i thoni Landi. Pra profesor Roland Bejko. Luftëtari i pamposhtur për të drejtat tuaj Rolad Bejko. Në këtë shesh ne jemi bashkuar si kurrë më parë. Mirënjohjen më të thellë aleatëve tanë opozitarë.

E bashkuar është opozita dhe e përçare është qeveria. Qeveria e tepsisë sikurë e quajnë ata veten e tyre. Petët e lakrorit janë shpërndarë. Në kërkojmë ndryshimin ata thonë të rrimë kështu sikur jemi” tha Basha.