Numri i lindjeve për tremujorin e dytë 2018 rezulton 5.592, duke shënuar një rënie prej 25,3 %, krahasuar me tremujorin e dytë 2017, njofton INSTAT.

Ndërsa numri i vdekjeve për tremujorin e dytë 2018 rezulton 4.823, duke shënuar një rënie prej 2,2 %, krahasuar me tremujorin e dytë 2017.

Gjatë tremujorit të dytë 2018, numri i lindjeve e tejkaloi me 769 numrin e vdekjeve. Shtesa natyrore e popullsisë për tremujorin e dytë 2018, pasqyron një rënie me 69,9 %, në krahasim me tremujorin e dytë 2017.

Në tremujorin e dytë 2018, shtesa natyrore e popullsisë për 12 qarqet e Shqipërisë, shënon vlerën më të lartë në qarkun e Tiranës, ku numri i lindjeve tejkalon me 763 numrin e vdekjeve.

Në tremujorin e dytë 2018, shtesa natyrore regjistron vlerë negative në pesë qarqe. Vlera më e ulët shënohet në qarkun e Vlorës, ku numri i vdekjeve tejkalon me 164 numrin e lindjeve.

Numri i lindjeve, për tremujorin e dytë, 2018 rezulton 5.592, duke shënuar një rënie prej 25,3 %, krahasuar me tremujorin e dytë 2017.

Numri më i ulët i lindjeve, për tremujorin e dytë 2018, regjistrohet në qarkun e Gjirokastrës, 87 lindje, me një rënie prej 22,3 %, në krahasim me tremujorin e dytë 2017.

Numri më i madh i lindjeve regjistrohet në qarkun e Tiranës me 1.851 lindje, të cilat shënojnë rënie me 22,2 % në krahasim me tremujorin e dytë 2017.

Të gjitha qarqet pësuan rënie të numrit të lindjeve në tremujorin e dytë 2018, krahasuar me tremujorin e dytë 2017.

LEXO EDHE:  INSTAT publikon shifrat e frikshme për trejmujorin e parë të 2018: Rritet numri i vrasjeve, më pak grabitje

Rënien më të madhe të numrit të lindjeve gjatë kësaj periudhe e shënon qarku i Beratit me 36,5 % dhe qarku i Vlorës me 33,6 %.