Pas suksesit të arritur me lançimit e modelit Key One, Blackberry vjen në treg me një tjetër model të ri telefoni.

Modeli i ri është zbuluar përmes kërkimi në disa profile të agjentit të përdoruesit (UAProf) në një nga faqet e internetit të TCL, kompania kineze që ndërton pajisjet e markës BlackBerry.

UAProf nuk nxjerr shumë detaje rreth modelit të ri të ardhshëm, por tregon se ka një ekran me rezolucion 1,920×1,080, pra full HD 1080p në raportin 16:9, që do të thotë se modeli i ri do të jetë vetëm me prekje, jo me tastjerë. 

Numri i modelit të celularit është BBD100 dhe mundësohet nga procesori Snapdragon 625 të Qualcomm (i njëjti si proçesori i KeyOne), ose me versionin më të ri, SD626.