Ballina Bota Ecte me minifund në qytet, arrestohet modelja arabe

Ecte me minifund në qytet, arrestohet modelja arabe

Një modele në Arabinë Saudite është arrestuar pasi ka publikuar një video në Snapchat e veshur me minifund ndërsa shëtiste pranë një fortese.

Vajza e njohur si ‘Khulood’ mbante veshur fund të shkurtër, bluze të zezë dhe atlete.

Mediat vendse njoftojnë se policia e Rijadit arrestoi modelen për shkak se veshja e saj konsiderohet ‘mosrespektim dhe shkelje e mësimeve të Islamit’.

Sipas ligjit suprem arab “Shariat”, gratë në Arabinë Saudite duhet të veshin rroba të njohura si abayas. Ky ligj aplikohet dhe për gratë e huaja.

Shumica e tyre duhet të mbulojnë flokët dhe fytyrën me një perde të zezë dhe pse janë bërë përjashtime për personalitete që vizitojnë vendin.

Video e vajzës,  ka shkaktuar diskutime shumë të mëdha në rrjetet sociale dhe disa nga kometuesit kërkuan arrestimin e saj për thyerjen e kodit të rrobave strikte të vendit mysliman, ndërsa të tjerë kanë dalë në mbrojtje të saj duke e përgëzuar guximin e saj.