Ballina Bota Florida vuan pasojat e përmbytjeve, hajdutët përfitojnë nga rasti dhe vjedhin çfarë...

Florida vuan pasojat e përmbytjeve, hajdutët përfitojnë nga rasti dhe vjedhin çfarë të mundin (Video)

Ata ishin paralajmëruar. Në mënyrë të përsëritur. Ndërsa uragani Irma shkonte drejt Florida javën e kaluar, policia në qytetin bregdetar të Fort Lauderdale njoftoi se ata nuk do të tërhiqeshin brenda gjatë kësaj kohe.

Përkundrazi, shefi i policisë Rick Maglione shkroi: “Të gjitha ditët e rregullta dhe pushimet janë anuluar për të maksimizuar numrin e oficerëve në rrugë”.

Oficerët do të qëndronin roje në urat e ujrave të zeza, ai u premtoi se do të vendoseshin në të gjithë qytetin, me qëllim që askush të mos merrte ndonjë kërkesë për të plaçkitur ose vjedhur mes kaosit që do të ndodhte. “Ekipet do të punojnë 24/7 me misionin e vetëm për të kapur kriminelët”, shkroi Maglione. “Ata janë mjaft të mirë në atë që bëjnë.”

Sipas parashikimit, ndërsa stuhia u ngjit në majën e jugut të Floridës gjatë fundjavës, të shtëna filluan të shfaqen në Twitterin e departamentit të policisë. “Nuk mund të themi se ne nuk ju paralajmërojmë”, shkroi policia, mbi fotot e dy burrave të arrestuar nën akuzat e vjedhjeve të shtunën në mbrëmje.

Por këto paralajmërime nuk ishin të mjaftueshme, me sa duket. Në rrezet e diellit të filtruar nga shiu, nëntë njerëz u rreshtuan jashtë një vrime të thyer në dritaren e një dyqani sportiv. Disa prej tyre u futën në vrimë dhe më pas u larguan, krahët e mbushura me kuti këpucësh – në pamje të plotë të një ekuipazhi të lajmeve që kaluan, të cilat kapën skenën në video.