Ballina Bota Ja kush janë 5 shtetet me inteligjencën më të avancuar dhe të...

Ja kush janë 5 shtetet me inteligjencën më të avancuar dhe të lartë në botë

Sipas studimeve dhe hulumtimeve të shumta në botë të cilat janë bërë prej një instituti ndërkombëtar dhe edukativ, analizoi dhe zonat e zakonshme të cilat kanë një IQ mesatare.

Ata sigurisht nuk nguruan që të hidhnin statistikat e tyre në rezultate të sakta ku edhe nxorën pesë shtetet me IQ mbi mesatare. E bukura e rezultatit ishte sepse mbretëronte Azia, që do të thotë se tanimë kontinenti do të mbretërojë vetëm falë sistemit shkollor që ato përdorin dhe që nuk është aspak i ngarkuar si në Europë madje edhe u lehtëson atyre një mori gjërash.

Singapori (mesatarja e inteligjencës: 103)

Top pesëshja e shteteve me inteligjencën më të lartë kryesisht dominohet nga shtetet aziatike, ku në vendin e pestë gjendet Singapori. Ky shtet njihet si një nga shtetet me teknologjinë më të avancuar në botë, ndërsa inteligjenca mesatare është 103.

Tajvani (mesatarja e inteligjencës: 104)

Një tjetër superfuqi teknologjike e Azisë Juglindore, Tajvani, përfiton nga forca punëtore tejet e aftë dhe inteligjente në aspektin teknologjik, dhe është një nga shtetet më të edukuara në botë, ku shumica e popullit e ka të kryer shkollimin.

Japoni (mesatarja e inteligjencës: 105)

Përveç se njerëzit në Japoni jetojnë më së shumti, Japonia është edhe shtet udhëheqës në hulumtimet shkencore dhe teknologji, e kjo padyshim tregon inteligjencën e këtij populli. Me një mesatare të inteligjencës prej 105, Japonia është vendi i tretë më i mençur në botë.

Koreja e Jugut (mesatarja e inteligjencës: 106)

Një nga Katër Dragonjtë Ekonomik Aziatik (bashkë me Tajvanin, Singaporin dhe Hong Kong-un), Koreja e Jugut është një shtet tejet i zhvilluar në aspektin teknologjik dhe posedon një fuqi punëtore të motivuar, edukuar dhe të aftë. Me një inteligjencë mesatare prej 106, Koreja Jugore gjithashtu është edhe një nga shtetet me performancën më të mirë në leximin e literaturës, matematikës dhe shkencës në përgjithësi.

Hong Kongu (mesatarja e inteligjencës: 107)

Me një rezultat mahnitës të mesatares së inteligjencës prej 107, titulli i vendit më inteligjent në botë i përket Hong Kongut. Ky vend i vogël në Azinë Juglindore politikisht është pjesë e Kinës, por si një territor autonom. Hong Kongu e mirëmban sistemin e vet politik dhe ekonomik duke u mbështetur në fuqinë punëtore të njohur si punëtorë të zellshëm, të mençur dhe të aftë!