Ballina Bota Kanada, studentët mësojnë si ta kultivojnë kanabisin në vazo.

Kanada, studentët mësojnë si ta kultivojnë kanabisin në vazo.

Duke nisur nga kjo e mërkurë Kanadaja do të bëhet shteti i parë i industrializuar i cili do të legalizojë përdorimin e kanabisit.

Dhe studentët po mësojnë si ta rritin këtë bimë në vazo.

Kryeministri Justin Trudeau, i cili kishte argumentuar se bima do të kultivohej në tenxhere nga duart e përdoruesve të mitur dhe kështu do të reduktohej lidhja me krimin.

Në dhoma të ndriçuara dhe me temperaturë të kontrolluar në Kolegjin e Ontarios, janë 50 klone kanabisi, për të cilët studentët po mësojnë se si t’i ushqejnë, ujitjen, mbrojnë, lidhin me bar kode dhe testojnë për përmbajtje kimike.

Vendi e ka ligjëruar tashmë përdorimin e hashashit për arsye mjekësore, por hapi i radhës do të jetë legalizimi i plotë i tij.

Kanadaja e vendos theksin te shëndeti publik: kanabisi do të shitet në paketime të thjeshta me shënime paralajmëruese për shëndetin, e do të gjendet zakonisht në dyqane shtetërore të pijeve alkoolike.

 Duke nisur nga kjo e mërkurë Kanadaja do të bëhet shteti i parë i industrializuar i cili do të legalizojë përdorimin e kanabisit.

Dhe studentët po mësojnë si ta rritin këtë bimë në vazo.

Kryeministri Justin Trudeau, i cili kishte argumentuar se bima do të kultivohej në tenxhere nga duart e përdoruesve të mitur dhe kështu do të reduktohej lidhja me krimin.

Në dhoma të ndriçuara dhe me temperaturë të kontrolluar në Kolegjin e Ontarios, janë 50 klone kanabisi, për të cilët studentët po mësojnë se si t’i ushqejnë, ujitjen, mbrojnë, lidhin me bar kode dhe testojnë për përmbajtje kimike.

Vendi e ka ligjëruar tashmë përdorimin e hashashit për arsye mjekësore, por hapi i radhës do të jetë legalizimi i plotë i tij.

Kanadaja e vendos theksin te shëndeti publik: kanabisi do të shitet në paketime të thjeshta me shënime paralajmëruese për shëndetin, e do të gjendet zakonisht në dyqane shtetërore të pijeve alkoolike./ClubFM

LEXO EDHE:  FOTO/ Përplaseshin në mure dhe shtriheshin në trotuare, 25 të droguarit 'zombi' tmerrojnë njerëzit