Ballina Bota Paralajmërimi i Hawking: Fundi i botës po vjen, ja dy planetët që...

Paralajmërimi i Hawking: Fundi i botës po vjen, ja dy planetët që mund të kolonizohen

Fizikani i njohur Stephen Hawking ka paralajmëruar përsëri njerëzit që të largohen nga Toka për të eksploruar planetët e tjerë për të shmangur kështu fundin e botës.

Duke folur në Festivalin e Shkencës Starmus në Trondheim, Norvegji, Stephen Hawking theksoi domosdoshmërinë e një ditë për largimin nga planeti për shkak të ndryshimeve klimaterike dhe burimeve të pakta.

“Jam i bindur se njerëzit duhet të largohen nga toka. Toka po bëhet shumë e vogël për ne, burimet tona fizike po drenazhohen në një shkallë alarmante”, tha Hawking, siç citohet nga mediat britanike, duke shtuar se nuk ka më hapësirë në Tokë për të kapërcyer një krizë të re.

“Kur kemi arritur krizë të ngjashme në historinë tonë, zakonisht ka qenë diku tjetër për të kolonizuar. Kolombi e bëri atë në vitin 1492 kur zbuloi botën e re. Por tani nuk ka një botë të re. Ne po vrapojmë jashtë hapësirës“, shtoi fizikani i njohur.

Hawking thotë se nuk ka alternativë tjetër për këtë.

Hëna dhe Marsi do të ishin një zgjedhje e përkryer për kolonizimin, beson 74-vjeçari. Ai u bëri thirrje qeverive të përqendrohen në krijimin e një baze hënore në 30 vjet dhe një në Mars brenda 50 viteve.

Shkencëtari bëri thirrje gjithashtu për nisjen e një misioni në hënë deri në vitin 2020 dhe për dërgimin e njerëzve në Planetin e Kuq deri në vitin 2025.