Ballina Bota Studiuesit krijojnë kompjuterin që kompozon muzikë folklorike

Studiuesit krijojnë kompjuterin që kompozon muzikë folklorike

Studiuesit më në fund kanë arritur të krijojnë edhe një kompjuter që kompozon muzikë folklorike.

Sistemi përdor inteligjencën e integruar artificiale për të kompozuar një shumëllojshmëri modelesh të reja muzike, pasi u trajnua duke përdorur 23.000 pjesë të muzikës folklorike irlandeze.

Kjo i lejoi kompjuterit që të mësonte të përshtaste dhe strukturonte melodinë përpara se të krijonte vetë pjesë të muzikës.

Kjo shënon një hap të rëndësishëm përpara për inteligjencën artificiale sic e raporton edhe Daily Mail.