E përditshmja britanike, Telegraph ka shkruar për herë të parë lidhur me shumën që do ti duhet të jap Mbretëria e Bashkuar për të hequr dorë nga Bashkimi Europian, në proçesin  e njohur si Brexit. 

Duke cituar tre zyrtarë të lartë gazeta shprehet se qeverua britanike ka parë të arsyeshme vetëm pagesën e 40 miliard eurove për të përfunduar shkëputjen nga Be-ja.

Sipas zyrtarëve Europian vlera shkon mbi 60 miliard euro por ende nuk dihet se si do të shkojnë negociata dhe se si do të mbyllen kjo çështje e cila është tepër e komplikuar .