Presidenti aktual i Bashkimit Europian, Dimitar Tzantchev vjen me lajm të mirë për Ballkanin Perëndimor.

Në fjalën e tij në Bruksel ai thekson uljen etarifave të roaming-ut dhe për vendet si Shqipërisa, Bosnje e Hercegovina, Maqedonia, Malit të Zi, Kosova dhe Serbia.

Sipas Tzantchev, synohet zhvillimi i përgjithshëm i këtij rajoni në sektorët telekom, transport, energji dhe arsim.

“Ekonomia evropiane tani është në rrugë të mbarë. Ky është shans për të gjithë ne që t’i sigurojmë partnerët e Ballkanit Perëndimor se perspektiva e tyre evropiane është reale. Ne besojmë se përmirësimi i lidhjeve do të ndihmojë zhvillimin e përgjithshëm të rajonit të Ballkanit. Me këtë, kam parasysh lidhjet në transport, energji, telekom dhe në arsim”, tha Tzantchev.

Tani do të punohet për të ulur tarifat midis shteteve të BE-së dhe vendeve të Ballkanit Perëndimor: Shqipërisë, Bosnjë e Hercegovinës, Maqedonisë, Malit të Zi, Kosovës dhe Serbisë, me synim që ato të eliminohen plotësisht në të ardhmen.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook