Gent Cakaj është njeriu i përzgjedhur ‘papritur’ nga Edi Rama personalisht si personi që do të drejtojë dikasterin më të rëndësishëm të qeverisë shqiptare  në këtë periudhë shumë të rëndësishme për vendin dhe interesat kombëtare.

Ministri i ri i Jashtëm ka shumë pikëpyetje në emërimin e tij dhe mosha e re dhe jo eksperienca janë ‘cenet’ më të vogla në këtë drejtim.

Akuza të forta janë hedhur ndaj tij. “Ky njeri vihet pasi është në shërbim të Beogradit, dhe përfaqëson më shumë se këdo tjetër Beogradin”. Ka qenë kjo një akzuë e z. Berisha.

Dhe kur flet Sali Berisha flet një ish-President i Republikës, një ish-Kryeministër, një njeri që ka shumë informacion se kushdo tjetër në këtë vend. Dhe kur flet Sali Berisha flet një shqiptar që çështjen kombëtare e ka pasur dhe e ka mbi çdo gjë tjetër në jetën e tij.

Ndaj Gent Cakaj është një rrezik kombëtar në krye të Ministrisë së Punëve të Jashtme. Ai është vendosur aty edhe me rekomandimin e përfaqësuesve më të besuar të interesave serbe në shtetet tona shqiptare.

Kryeministri Edi Rama, mik i Sorosit dhe nxitës i paktit Thaçi-Vuçiç për shkëmbim territoresh, me mbështetjen e individëve të caktuar që konsiderohen në Kosovë edhe si “spiunë të serbëve”, emëron Ministër të Jashtëm Gent Cakaj, pinjoll i Soros-it dhe “beniamin i spiunëve”

Ndaj këtu ka një rrezik shumë të madhe . Çfarë do të bëjë Cakaj me këtë çështje kyçe të interesave kombëtare, këtë tezën e madhe serbe për “korrigjim kufijsh”?

Ky është shqetësimi real që kanë sot diplomatët shqiptarë e kosovarë, të cilët njohin qëndrimin e Edi Ramës mbi projektin e Serbisë së Madhe.