Saranda këtë sezon turistik është pushtuar nga anijet dhe jahtet luksoze.

Një anije me vela dhe motoskaf brenda është parë mëngjesin e sotëm në Sarandë duke lundruar në det.

Nuk dihet ende arsyet se cilat janë arsyet e vizitës së kësaj anijeje të veçantë në jug të Shqipërisë por mund të themi se këtë vit është rritur ndjeshëm interesi i anijeve nga vende të ndryshme të botës për të “prekur” portin e Sarandës.