Vrasja nga ushtria amerikane me urdhër të Presidentit të SHBA Donald Trump e Kasem Sulejmanit, ka zënë faqet dhe kronikat e para të mediave, ndërsa nëpër mediat e huaja dolën edhe imazhet e para të ngjarjes.

Gjenerali u vra nga forcat amerikane në Irak, ndërsa Presidenti Amerikan e ka komentuar shkurt, duke pranuar operacionin dhe shtuar se duhej bërë më herët.