Deputeti Alfred Peza zyrtarisht është marrë i pandehur nga prokuroria e përgjithshme , e cila e hetoi atë për pastrim parash, fshehje të ardhurash dhe mos deklarim pasurie.

Akuza i është komunikuar Pezës në Prokurori këtë enjte teksa ai ka qenë i shoqëruar nga avokati Ardian Visha. Peza u hetua pas publikimit në media të informacioneve se ai kishte blerë afro 1 milion euro aksione pranë një banke të nivelit të dytë në vend.

Ndërkohë pasuria e deputetit është nën sekuestro pas një vendimi të gjykatës së krimeve të rënda në kuadër të ligjit antimafia.

E njëjta kërkese u rrëzua nga Gjykata e Lartë dy javë më parë.