Kinematografia botërore çdo vit prodhon me mijëra filma, të cilët marrin vëmendjen e shikuesve dhe janë në konkurrencë e me njëri-tjetrin se kush arrin më shumë.

Për të parë nëse një film ia vlen, shpesh herë përveç videove “trailer” apo përshkrimit të skenarit, shikuesit ndjekin edhe vlerësimin IMDb.

IMDb (Internet Movie Detabase) është një bazë e të dhënave e informacionit në lidhje me filmat, programet televizive, video-spekatklet, video-lojërat, dhe përmbajtjen e transmetimit në internet – duke përfshirë kastin, ekuipazhin e prodhimit dhe biografitë personale, përmbledhjen e skenarit, vogëlsirat, tifozët dhe kritikat.

Është pikërisht kjo faqe përmes së cilës mund të shikosh renditjen e filmave më të vlerësuar në histori, njashtu dhe atyre më të dobëtit.

Këta janë 10 filmat më së paku të vlerësuar në IMDb, të cilët nuk kanë arritur të kapin as 3/10 e vlerësimit. Për ironi të fatit, duket se në dy prej tyre ka pasur fatin që të luajë super aktorja me famë botërore, Paris Hilton.

Këta janë 10 filmat më të dobët në histori:

Disaster Movie 2008

1. Disaster Movie 2008

Përshkrimi: Gjatë një mbrëmje, një grup miqsh gjejnë veten të bombarduar nga një seri katastrofash natyrore dhe ngjarjesh katastrofike. IMDb: 2.0

Superbabies

2. Superbabies

Përshkrimi: Një grup i të vegjëlve që flasin zgjuar e gjejnë veten në qendër të një eksperimenti të mogut në media për të goditur një temë për foshnjat. Fëmijët e vegjël duhet të garojnë kundër kohës për hir të bebeve kudo. IMDb: 2.1

Manos

3. Manos

Përshkrimi: Një familje humbet në rrugë dhe pengohet mbi një kult të fshehur, nëntokësor, që adhuron djallin, i udhëhequr nga Mjeshtri i frikshëm dhe shërbëtori i tij Torgo. IMDb: 2.2

Code Name

4. Code Name

Përshkrimi: Një vështrim në skandalin e korrupsionit 17-25 dhjetor 2013 në Turqi, nga këndvështrimi i qeverisë Erdogan. IMDb: 2.2

Birdemic

5. Birdemic

Përshkrimi: Një turmë e zogjve zbret mbi qytetin e qetë të Gjirit Gjysmë Moon, Kaliforni. Me rritjen e numrit të vdekjeve, dy qytetarë arrijnë të luftojnë përsëri, por a do të mbijetojnë Birdemic? IMDb: 2.2

6. The Hottie & The Nottie (2008)

6. The Hottie & The Nottie (2008)

Përshkrimi: Një grua pranon të shkojë në një takim me një burrë vetëm nëse gjen një kërkesë për shoqen e saj më të mirë jo-tërheqëse. IMDb: 2.3

Saving Christmas

7. Saving Christmas

Përshkrimi: Festa e tij e përvitshme e Krishtëlindjes bëhet falë kunatit të tij cinik, ish-yllin e Growing Pains, Kirk Cameron, i cili përpiqet të shpëtojë ditën duke i treguar atij se Jezu Krishti mbetet një komponent thelbësor i festës së shumë-komercializuar. IMDb: 2.3

House Of The Dead

8. Kuća živih mrtvaca (2003)
Përshkrimi: Një grup studentësh të kolegjit udhëtojnë në një ishull misterioz për të marrë pjesë në një korpus, i cili së shpejti është marrë përsipër nga përbindësha me etje për gjak. IMDb: 2.3

Son Of The Mask

9. Son Of The Mask
Përshkrimi: Tim Avery, një karikaturist aspirues, e gjen veten në gjendje të vështirë kur qeni i tij pengohet në maskën e Lokit. Pastaj pasi konceptoi një djalë të mitur “të lindur nga një maskë”, ai zbulon se si mund të jetë rritja e fëmijëve me Lokin. IMDb: 2.4

10

10. Pledge This! (2006)
Përshkrimi: Në Universitetin e South Beach, një presidente e bukur e një shoqërie mori një grup vajzash të porsalindura të studentëve që kërkojnë pranim në shtëpinë e saj. IMDb: 2.4.