Në Siberi është gjetur një diamant që përbrenda kishte një tjetër diamant, që madje lëviz po ta tundësh, dhe që mendohet se është formuar para 808 milionë viteve.

Diamanti bazë është 0.62 karatë, ndërsa më i vogli, përbrenda, është 0.02.

Shkencëtarët i kanë vënë emrin “Matrioshka”, si kukullat tradicionale ruse që fshehin nga një kopje të vetes përbrenda.

Zbulimi është bërë nga kompania ruse e diamanteve, Alrosa, në minierën e diamanteve Njurba, në Jakutia.