Sipas studimeve të ndryshme shkencore, Dielli është ylli që furnizon Tokën me pjesën më të madhe të energjisë. Vetë ky funksion është përkthyer në besime të ndryshme popullore në fe të ndryshme në të gjithë botën, ku Dielli është parë si Perëndi dhe furnizues i jetës dhe vlerave.

Ju cilin Diell zgjidhni?

1. Optimistë

Nëse gjithmonë mendoni pozitivisht, njerëzit nuk mund t’ju konkurojnë dot. Shihni botën me shumë ngjyra, gjysma e gotës plot, dhe kurrë nuk e humbni forcën për të bërë asgjë. Mos lejoni që dikush t’ju zhvasë nga kjo energji pozitive. Ju keni kapërcyer vështirësi të mëdha gjatë jetës tuaj dhe kjo është arsyeja pse ju keni forcë kaq të madhe.

2. Diskretë

Gjëja më e çmuar për ju është respektimi dhe të tjerët e dinë se si t’ju lënë hapësirën tuaj. Ju nuk pëlqeni të jeni në mesin e kaq shumë njerëzve, që të tjerët të hyjnë në jetën tuaj dhe të mos ju lejojnë të merrni frymë. Ju preferoni që njerëzit të komunikojnë me ju para se të vendosin për t’u afruar.

3. Të mençur dhe modestë

Ju jeni të shkëlqyeshëm, ju doni të jeni autodidaktë, jeni kuriozë dhe doni të njihni njerëzit rreth jush. E panjohura nuk ju tremb. Ju jeni transparentë, gjithmonë thoni të vërtetën dhe, në përgjithësi, njerëzit ju vlerësojnë shumë. Fraza që rregullon jetën tuaj është “nëse mali nuk shkon tek Muhamedi, Muhamedi do të shkojë tek mali”.

4. Romantikë

Ju jeni shumë të paqetë. Ju keni shumë ide në mendje dhe doni të bëni të gjitha në të njëjtën kohë, nëse është e mundur që tani. Ata përreth jush nuk mund të besojnë se keni aq shumë energji. Por ka një sfond shumë të thjeshtë për gjithë këtë: dashuria. E doni jetën tuaj dhe gjithmonë përpiqeni të jetoni më mirë.

5. Me fat

Ju jeni shumë fisnikë dhe të sjellshëm. Ju jeni shumë të interesuar për të tjerët dhe vështirësitë e tyre, sepse jeni të gatshëm të përfshiheni dhe të ndihmoni. Dëshironi të shpëtoni njerëzimin dhe të ndihmoni ata që kanë nevojë më së shumti. Jo gjithmonë e kuptoni në mënyrën që preferoni, por të paktën një kontribut e jepni. Kontributet tuaja janë si rrezet e dritës që tregojnë përulësinë tuaj të madhe dhe zemrën e mirë.

6. Pozitivë

Ju jeni një person i këndshëm, të tjerët duan të jenë me ju, sepse jeni shumë interesantë. Ju pëlqen të argëtoheni, ju pëlqen gjithçka që bëni. Për ju, çdo pengesë është një mësim për t’u rritur dhe për të marrë diçka pozitive. I injoroni komentet negative dhe gjithmonë ecni përpara. Ju jeni shumë i gëzuar dhe miqësor.

7. Endërrimtarë

Ju keni vendosur shumë qëllime për të cilat po luftoni. Ju jeni pak të çrregullt, edhe pse kjo është për shkak se ju doni të arrini shumë objektiva në të njëjtën kohë. 24 orë në ditë nuk janë të mjaftueshme për ju, kështu që ju shtrydhni përfitimin maksimal çdo minutë për të bërë ëndrrat tuaja të bëhen realitet.

8. Mendimtarë të mirë

Ju keni një karakter të shkëlqyeshëm, keni shumë durim. Ju nuk ndjeheni lehtësisht të ofenduar, nuk ju pëlqen të lëndoni të tjerët, nuk jeni të këqinj. Në të vërtetë, ju jeni shumë të pjekur dhe efikasë. Ju pëlqen të mendoni mirë para se të veproni dhe kjo është arsyeja pse gjithmonë gjeni ide të mëdha.