Diskriminimi dhe urrejtja ndaj refugjatëve nuk ka të ndalur. Mësohet se kohët e fundit në Gjermani është rritur numri i sulmeve ndaj kampeve të refugjatëve.

Sipas mediave gjermane raportohet se gati çdo javë ka sulme të ndryshme të qytetarëve gjermanë ndaj refugjatëve me karakter islamofobik.

Një ekstremist i ka sulur qenin e tij një familjeje siriane duke plagosur kryefamiljarin dhe tmerruar bashkëshorten dhe fëmijët e tij të vegjël.

Në shtetin gjerman rreth 5% e popullsisë janë myslimanë, 4 milionë banorë.

Muslimanët e ardhur më herët janë më së shumti emigrantë turq, kurse të arriturit gjatë vitit të fundit janë kryesisht nga Siria, Iraku dhe Afganistani.

Këto sulme islamofobike janë duke vënë në presion familjet mylsimane duke i intimiduar dhe frikësuar ndjeshëm.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook