Sierra Strangfeld është një nënë e re amerikane dhe historia e saj është një shembull i forcës dhe guximit të jashtëzakonshëm. Disa muaj më parë ajo zbuloi se ishte shtatzënë dhe lajmi e bëri më të lumtur se kurrë, pasi ajo kishte ëndërruar për ca kohë të krijonte një familje me burrin e saj Lee.

Kur ishte gjatë gjysmës së shtatëzanisë, asaj iu tha që fëmija që mbante po vuante nga Trisomy 18, një sëmundje gjenetike e rrallë që në shumicën e rasteve shkakton vdekjen. Megjithëse kishte vetëm një shans në 6.000 që fëmija mbeti gjallë, vajza dëshironte të kryente pritjen e ëmbël.

Të vetëdijshëm se fetusi nuk do të mbijetonte gjatë në mitër, mjekët zgjodhën një operacion cezarian urgjent. Samueli i vogël lindi para kohe dhe fatkeqësisht arriti të qëndrojë gjallë vetëm 3 orë.

“Duart e tij ishin të ngushta, këmbët ishin të mbyllura, ai ishte i vogël por ishte aq i përsosur. Ai luftoi aq shumë për të na njohur. Fëmija ynë u vendos në këtë tokë për një arsye”, shpjegoi Sierra.

Megjithë traumën, ajo menjëherë vendosi të bëjë diçka të mirë për të ndihmuar fëmijët dhe nënat në nevojë: dhuroi qumështin e saj. Ajo mblodhi më shumë se 16 litra dhe i solli në bankat NICU.

Për të ishte shumë e vështirë të shëtiste në repartet e spitalit ku lindi djali por ai gjest fisnik e ndihmoi që të gjente forcën për të vazhduar më tej. Tani me bashkëshortin e saj ajo ka krijuar një fushatë ndërgjegjësimi për Trisomy 18 të quajtur “Buzëqeshja për Samuelin” dhe në të ardhmen synon t’i japë jetë një fondacioni në emër të djalit të saj.