Një hollësi që të gjitha femrat e dinë, por ndoshta nuk u japin atij rëndësinë e nevojshme. A keni menduar ndonjëherë pse disa mbathje kanë një lloj “xhepi” brenda, ndërsa të tjerat nuk e kanë?

Sigurisht, ju mendoni se kjo është një çështje dekorimi, por jo. Kjo veçori është jetike për shëndetin e grave dhe sot ju do të mësoni pse është atje.

Gjëja e parë që duhet të dini është se ky “xhep” nuk është për mbajtjen e parave apo sendeve të tjera. Ndoshta kjo pikë është më se e qartë, por kurrë nuk është shumë e qartë.

E vërteta është se kjo pjesë e rrobave shtesë është një shtresë e dyfishtë dhe shërben për mirëmbajtjen e higjenës intime. Si është e mundur?

Ky “xhep” është jetësor për shëndetin e grave.

Të gjitha gratë e dinë se ruajtja e shëndetit të mukozës është një problem delikat, sepse bakteret në atë zonë mund të zhvillohen shpejt duke shkaktuar një ndryshim të florës vaginale. Qëllimi i veshjes së dyfishtë është parandalimi i acarimit të fërkimit dhe djersitjes natyrale.

Është normale që disa mbathje sidomos më sensualet të mos e kenë këtë “xhep”, pasi dizajnerët besojnë se këto rroba nuk duhet të vishen për më shumë se disa orë.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook