Personat që vuajnë nga sëmundja celiake ose mendojnë se gluteni është problem i vërtetë, ata mund të shijojnë gështenja pa frikë.

Në 100 gramë gështenja të pjekura gjenden 26 mg vitaminë C që është shumë mbresëlënëse.

Ato mbajnë një nivel të qëndrueshëm të energjisë. Është e vërtetë se gështenjat janë të pasura me karbohidrate, megjithatë, ajo është një karbohidrate komplekse që ngadalësohet më ngadalë sesa ato të thjeshta.

Përveç kësaj, 100 gramë gështenja përmban 5 gramë fibra diete, gjë që shkakton gështenja që të mos rritë shpejt nivelin e glukozës në gjak. Për shkak të fibrave, gështenja janë një ushqim i dëshirueshëm për njerëzit me kolesterol të lartë në gjak.

Gështenja janë një burim i mirë i folatit, i cili i takon vitaminës B dhe janë të mira për imunitet dhe janë të rëndësishme për gratë në fazën riprodhuese të jetës.