Mjeku personal i diktatorit Hoxha, Hektor Peçi, ka zbulouar detaje dhe sekrete nga jeta brenda klinikës se ish-udheheqesit komunist, duke u ndalur gjatë te mënyra se si i ngjiti shkallët e karrierës, mjeku Isuf Kalo.

Peçi tregon se si pas vdekjes së Enver Hoxhës, duke abuzuar me emrin e tij, Isuf Kalo trokiste në çdo ministri dhe kërkonte favore për emërime të larta duke përdorur klishenë “me urdhër nga lart”, ndërkohë që nuk kishte asnjë urdhër për ato që ai kërkonte.

Madje, ai thekson se as vete Enver Hoxha nuk e vleresonte Kalon.

“Ashtu siç e shpjegon Sokoli edhe në librin e Lilianës. Si Sokoli, dhe Enver Hoxha nuk e pëlqenin Isuf Kalon. Enveri, madje, ka pasur çudi se si shkoi ai në klinikën e udhëheqjes, e ka cilësuar si njeri të përkëdhelur. Këto i ka thënë dhe Liliana”, shprehet mjeku Peçi.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook