Kanabis është një drogë depresive. Drogat depresive nuk të bëjnë të ndihesh medoemos në depresion.

Ato ulin aktivitetin e sistemit nervor qëndror dhe të mesazheve që shkojnë midis trurit dhe trupit. Kur merren doza të larta kanabisi mund të shkaktohen edhe efekte halucinogjen-e.

Ekzistojnë dëshmi se pas përdorimit të zgjatur të kanabisit vjen varësia. Njerëzit që përdorin kanabisin rregullisht mund të zhvillojnë varësinë dhe tolerancën ndaj saj, që do të thotë se ata duhet të marrin sasi të mëdha të kanabisit për të marrë të njëjtin 

Njerëzit të cilët janë psikologjikisht të varur nga kanabisi mund të gjejnë se ata e ndjejnë  atë si një thirrje për përdorim, kur ata janë në mjedise të veçanta ose të socializuar me miq. Varësia fizike ndodh kur trupi i një personi përshtatet me kanabisin dhe mësohet me funksionin e përdorimit të tij dhe nuk arrijnë të “bëjnë” pa të.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook