Nuk do ta besoni por një çift nga Japonia kanë 20 vite që nuk flasin me njëri tjetrin.

Kjo gjë ka ardhur si pasojë e një konflikti mes çiftit dhe si shenjë hakmarrjeje ja refuzuar ti flasë.

Tingëllon pothuajse e pamundur, por kjo është ajo që ndodhi midis një çifti japonez.

Edhe pse ata jetojnë së bashku, ishte njëri nga fëmijët e tyre i cili vendosi t’i marrë gjërat në duart e veta.

Otou, nga Japonia jugore, ka tre fëmijë me gruan e tij, Yumi. Otou i ka dhënë Yumit rastin më ekstrem të trajtimit të heshtur, që zgjati 20 vjet, përveç të ndonjë rasti te komunikimit nëpërmjet ndonjë ‘murmuritjeje’ neper dhembe.

Imagjinoni këtë: Djali 18-vjeçar i çiftit, Yoshiki, kurrë nuk kishte dëgjuar prindërit e tij të flisnin me njëri-tjetrin.

Kështu, Yoshiki i shkroi një emisioni televiziv popullor duke kërkuar ndihmën për të ndihmuar prindërit e tij të kapërcejnë problemin.

Një çift u organizua për çiftin në park ku ata patën takimin e tyre ne park, me tre fëmijë të kujdesshëm dhe te mbytur ne lot.

Otou më në fund u hap me gruan e tij: “U bë kohë e gjatë qëkur kemi folur. Ishit aq e shqetësuar për fëmijët. Yumi deri tani, ju keni duruar shumë vështirësi. Dua të dini se unë jam mirënjohës për gjithçka. ”

LEXO EDHE:  Balta e këtij ishulli të vogël mund të ndryshojë ekonominë globale

Ai më tej shtoi: “Isha … xheloz. Isha i zymte për këtë. Tani nuk ka kthim mbrapa mendoj.

Ai më vonë i rrëfeu asaj se nuk kishte folur, pasi ishte xheloz për vëmendjen që ua dha fëmijëve.

Është një turp i tillë që të dy duhej të duronin 20 vjet heshtje.

Por, është e qartë se jo vetëm Yumi vuajti nga shpatulla e ftohtë e burrit të saj, por vetë Otou ishte viktimë e emocioneve të tij.

Fëmijët shikuan ndërveprimin midis prindërve të tyre nga një distancë.

Nëse e gjeni veten ne nje situate te tille, mund t’ia komunikoni ndjenjat tuaja një pale të tretë për t’ju ndihmuar të kapërceni një zakon të tillë.

Nuk është e shëndetshme që mosmarrëveshjet të kalojnë shumë kohë … aq me tepër 20 vjet.