Interesi për të mësuar më shumë për veten, të shkuarën dhe të ardhmen, është mjaft i madh.

Të shumtë janë ata të cilët priren që të besojnë, ose janë kuriozë për të lexuar parashikimet astrologjike.

Shumica e njohurive për astrologjinë egjiptiane vjen nga një disk prej guri prej 12 inçësh dhe i krijuar rreth 50 B.C (Koha e Kleopatrës).

Ky disk u zbulua në Tempullin e Hathorit në Egjiptin Qëndror.

Tani ndodhet në Luvër ku vizitorët mund të shohin se 12 muajt janë ndarë në 12 perëndi dhe perëndesha, shkruan Xing.

Nga mbishkrimet në Tempullin e Hathorit, këto hyjni mendohet të ndikojnë në personalitetet e njerëzve, ashtu si shenjat e sotme të zodiakut.

Kështu që gjeni më poshtë perëndinë tuaj dhe lexoni çfarë thotë për ju:

Thoth (29 gusht-27 shtator)
Thoth ishte perëndia e hënës dhe drejton mësimin dhe imagjinatën.

Veçoritë pozitive: Kreativ, analitik, keni memorie të shkëlqyer, jeni i zoti, sistematik dhe bujar.

Veçoritë negative: Materialist, vetëkritik, pessimist. Puna e ëndrrave: Gazetar, muzikant, agjent, profesor.

Horus (28 shtator-27 tetor)
Horus ishte perëndia e diellit që mbronte dhe drejtonte faraonët.

Veçoritë pozitive: Besnik, i mbroni shumë njerëzit e dashur, keni vetëbesim, jeni optimist.

Veçoritë negative: Kokëfortë, jeni të pavëmendshëm, pa takt. Puna e ëndrrave: Sportist ose politikan

Wadjet (28 tetor-26 nëntor)
Wadjet është konsideruar perëndesha e diturisë dhe që ka dekoruar kurorat e faraonëve.

Veçoritë pozitive: Jeni të arsyeshëm, të duruar, punëtor, ambicioz, të disiplinuar dhe të vëmendshëm.

Veçoritë negative: Cinik, arrogant, dorështrënguar. Puna e ëndrrave: Inxhinier ose arkitekt .

Sekhmet (27 nëntor-26 dhjetor)
Sekhmet ishte perëndesha e luftës, e zjarrit dhe e shërimit.

Veçoritë pozitive: Inteligjent, elokuent, intuitiv, atletik, kureshtar, energjik.

Veçoritë negative: Të paduruar, grindavec, impulsive, nuk pranoni humbjen Puna e ëndrrave: Pedagog ose spiker

Sphinx (27 dhjetor–25 janar)
Sphinx ishte perëndia më enigmatike me fuqi mistike.

Veçoritë pozitive: Mendjemprehtë, të disiplinuar, merrni iniciativën të parët dhe keni vetëbesim.

Veçoritë negative: Ndonjëherë fusni hundët kudo Puna e ëndrrave: Sipërmarrës

Shu (26 janar-24 shkurt)
Shu ishte perëndia e dritës dhe ajrit.

Veçoritë pozitive: Romantik, kreativ, tërhiqni vëmendjen, zemërmirë, të qeshur dhe me parime.

Veçoritë negative: I turpshëm, i pavendosur, posesiv, dorëshpuar. Puna e ëndrrave: Psikolog, punonjës social ose artist

Isis (5 shkurt-26 mars)
Isis është perëndesha e natyrës dhe magjisë.

Veçoritë pozitive: Praktik, të arsyeshëm, idealist, shumë punëtor, tolerant, keni sens humori dhe stil.

Veçoritë negative: Të fshehtë, keni tendencën të jeni qen i punës, ndonjëherë i kapni gjërat pak me vonesë. Puna e ëndrrave: Dizajner grafik ose shkencëtar.

Osiris (27 mars-25 prill)
Osiris ishte perëndia e Nilit.

Veçoritë pozitive: Të shkathët, kurioz, ideosinkretik, aftësi të shkëlyera për të folur në publik, keni vetëbesim.

Veçoritë negative: Nuk mund të mbani një lidhje për shumë gjatë, nervoz. Puna e ëndrrave: Producent, shkrimtar, Ekzekutiv i marrëdhënieve publike.

Amun (26 prill-25 maj)
Amun është perëndia e fuqisë së mendimeve.

Veçoritë pozitive: Lider të lindur, realist, të zellshë, negociues, të suksesshëm.

Veçoritë negative: Kokëfortë, jo tolerant. Puna e ëndrrave: Bankier ose agjent burse

Hathor (26 maj-24 qershor)
Hathor është perëndesha e tokës dhe qiellit, e lidhur ngushtë me muzikën, dashurinë dhe kërcimin.

Veçoritë pozitive: Artistë, entuziast, sharmant, kreativ, aventurier, të pastër.

Veçoritë negative: Nervoz dhe xheloz Puna e ëndrrave: Doktor, punonjës social, artist, aktor ose shkrimtar.

Phoenix (25 qershor-24 korrik)
Pheonix është symbol i jetës dhe rilindjes.

Veçoritë pozitive: Elastik, kreativ, i zellshëm, e adhuroni natyrën.

Veçoritë negative: Kokëfortë dhe egoist. Puna e ëndrrave: Inxhinier ose sipërmarrës.

Anubis (25 korrik-28 gusht)
Anubis është perëndia e gjykimit.

Veçoritë pozitive: Siguroheni mirë para se të veproni, jeni kreativ dhe idealist.

Veçoritë negative: Të pavëmendshëm. Puna e ëndrrave: Stilist ose drejtor marketingu.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook