Të gjithë janë mësuar të ankohen nga mungesa e kohës dhe lodhja fizike për shkak të ngarkesës në punë por akoma më e keqe për trupin tonë qenka mungesa e seksit.

Ndaj sipas studiuesve ka rezultuar se më shumë pasoja negative ka mungesa e seksit se sa ngarkesa në punë.

Pasojat e mungesës së marrëdhënieve seksuale:

1.Nivel i ulët humori dhe nivel i lartë stresi
Marrëdhënia seksuale ndihmon në çlirimin e hormoneve të tilla si oxytocin dhe serotonin, duke kontribuar në humor të mirë, zvogëlim të nivelit të stresit.

2.Imuniteti i dobët
Sipas një studimi të bërë në Universitetin Wilkes-Barre, në Pensilvani, njerëzit që kanë marrëdhënie seksuale (të paktën një herë ose dy herë në javë) kanë në trupat e tyre rreth 30% më shumë antitrupa.

3. Humbje të memories
Studim 2013, në revistën Hippocampus tregoi se seksi nxit procesin e krijimit të neuroneve të reja në tru, duke rritur performancën mendore dhe kujtesën

4. Mosfunksionimi i mirë i zemrës
Seksi kontribuon në ruajtjen e funksionit të mirë seksual mashkullor, siç është gjimnastika, që ndihmon në ruajtjen e funksionit të mirë kardiak. Sipas një studimi në revistën American Journal of Medicine, meshkujt që bëjnë seks të paktën një herë në javë kanë 50% më pak gjasa për të probleme me zemrën

5. Humbja e dëshirës seksuale
Gjatë raportit seksual, trupi është i “përmbytur” me endorphins, të cilat shkaktojnë eufori dhe na japin emocione pozitive. Mungesa e seksit përkeqësohet dhe kjo rrjedhimisht çon në reduktim të dëshirës për seks. Me fjalë të tjera, trupi “harron” se sa i këndshëm është seksi dhe e kërkon më pak.

LEXO EDHE:  Ja pse nuk duhet t'i hani thonjtë dhe mënyrat si t'i jepni fund këtij vesi të keq

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook