Pas vendimit të Gjykatës për rrëzimin e masës së dënimit me burg të përjetshëm, për autorin e vrasjes së katër efektivëve të policisë Dritan Dajtit, ka reaguar dhe ministrja e Drejtësisë, Etilda Gjonaj.

Nq një dalje publike për mediat, Gjonaj ka deklaruar se vendimi i Gjykatës është një aferë e pastër korruptive, dhe se nëse kjo vërtetohet do të merren masa për përgjejgësit.

Gjonaj:  Vendimi i trupës së gjyqtarëve për pranimin e gjyqit të shkurtuar dhe uljen e dënimit me 25 vjet burg për një të pandehur i akuzuar për vrasjen e 4 policëve tregon qartë se kemi të bëjmë me një aferë korruptive dhe në kundërshtim me Kodin e Procedurës Penale.

Prej 48 orësh kemi punuar intensivisht për të adresuar një skandal të tillë të papranueshëm, të përmasave të tilla të pa tolerueshme të gjyqtarëve që kanë dhënë vendimin në kundërshtim me ligjin për personin e akuzuar për vrasjen e 4 policëve.

Duke ndarë revoltën legjitime të çdo qytetari përballë këtij lajmi të shëmtuar që vjen nga segmente, ku ende nuk ka arritur procesi i vettingut, duhet të theksoj se do të ndjekim të gjitha hapat me mjetet ligjore që jeta e 4 dëshmorëve të atdheut të peshohet në kandarin e korrupsionit në mungesë totale të profesionalizmit të disa gjyqtarëve që nuk meritojnë asgjë tjetër përveç se përbuzjes.