Pak minuta më parë një tëremt me magnitudë 2.6 ballë, dhe thellës rreth 19.7 km është regjistruar në qytetin e Dibrës.

Mësohet se epiqendra e lëvizjes sizmike ka qenë në qytetin e Dibrës, rreth 2.7 kilometra në juglindje të Kurdarit.

Sipas Institutit të Gjeoshkencave, Energjisë dhe Ujit (IGJEUM) tërmeti është regjistruar në orën 17:17 minuta.

Ftamirësisht nga lëkundjet, nuk raportohet për lëndime në njerëz, apo dëme materiale