Xhinset janë ndër produktet më të përdorura në çdo vend të botës. Në Amerikë vetëm këtë vit u shitën 450 milionë palë xhinse.

Megjithatë, edhe pse xhinset janë kaq të preferuara janë të paktë ata që e dinë pse të gjitha xhinset kanë gjithnjë zinxhir zinxhiri në vend të kopsave.

Arsyetimi për sa i përket kësaj është fare i thjeshtë. Zinxhiri është i thjeshtë,  i rehatshëm, dhe jo shumë i kushtueshëm kështu ju nuk do të keni problem në veshjen apo zhveshjen e xhinseve tuaja, si dhe ndërrimin e tij në rast prishjeje.

Gjithashtu është një mënyrë e mirë që firmat e prodhimit të tyre të kursejnë para, sepse kopsat prej metali të vendosura në xhinse përmbajnë shumë më tepër material se sa një zinxhir i thjeshtë.

Po për vrimën e vogël që gjendet në fund të zinxhirit, e keni menduar ndonjëherë se çfarë funksioni mund të ketë përveç atij estetik?

Të gjithë e kanë provuar të paktën njëherë atë ndjesinë e frustruar që të krijohet kur zinxhiri ngec.

E pra, ajo vrimë përdoret në rast se ju keni nevojë për një forcë më të madhe për të ngritur apo ulur poshtë zinxhirin tuaj ju mund të përdorni vrimën e vogël që ndodhet në zinxhir.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook