Merimanga është një insekt gjigand dhe gjatë një faze të jetës asaj i duhet që të ndërrojë lëkurën e saj.

Pamjet e një merimange meksikane teksa ndërron lëkurën, me anë të një videoje timelaps janë publikuar dhe kanë befasuar njerëzit.

Në video duket si një proces i frikshëm, sidomos në momentin kur bie lëkura dhe të jep përshtypjen sikur krijohet një merimangë tjetër, por është vetëm mbështjellësja e jashtme.

Dihet se këto lloj insektesh qëndrojnë dy javë pa ngrënë para se të vijë koha e zhveshjes, që më pas të mos hasin vështirësi.