Shumë njerëz që kanë probleme mjekësore i drejtohen së pari metodave popullore, më pas shkojnë te mjeku.

Ndër to, bëjnë pjesë dhe disa lëvizje që mund të bëhen me gishtat e dorës të cilat ndihmojnë në ankthin, dhimbjet e kokës apo tretjen.

Sipas Bright Side, nëse provoni secilën nga këto teknika për 5 minuta duke i shtypur apo masazhuar, atëherë do të ndiheni më të cliruar dhe nuk do të keni nevojë që të drejtoheni te ilacet apo metoda të tjera.

-Nëse e mbani të ulur, atëherë do të lehtësoni tretjen tuaj. Kjo teknikë përdoret edhe për të ulur temperaturën dhe humbjen e oreksit.

 

-Gishti i vogël ndihmon për të rritur vetëbesimin, për të larguar stresin dhe nervozizmit.

 

-Me masazhimin e gishtit të unazës do të largohen energjitë negative dhe trishtimi, ndërsa praktikoni në të njëjtën kohë teknikën e frymëmarrjes.

 

-Nëse mbani të shtypur gishtin e mesit, do të ndihmoni veten nëse jeni të mërzitur apo të shqetësuar për dicka. Studimet tregojnë se kjo teknikë ul tensionin e gjakut duke i bërë njerëzit që të largojnë ndjenjën e lodhjes.

 

-Nëse mbani të shtypur gishtin tregues, do të largoni dhimbjet e muskujve, ndjesitë e dështimit, frikës dhe turbullimit.

 

-Nëse mbani të shtypur gishtin e madh të dorës për 5 minuta, atëherë do ju ndihmojë për të larguar ankthin dhe dhimbjen e kokës.