Policia spanjolle njoftoi sot se ka shpërbërë një rrjet trafikantësh të hashashit që po ndiqnin me një avion të policisë, për të shkarkuar drogën në brigjet e Spanjës jugore.

Dymbëdhjetë trafikantë kanë transportuar në Spanjë “më shumë se gjashtë ton hashash në muajt nëntor dhe dhjetor me fitime prej 5 milionë eurosh”, tha policia.

10 burrat dhe 2 gra të kombësisë spanjolle u sollën përpara gjykatës së Linate de la Concepcion, një qytet në pjesën jugore të Spanjës. Tetë prej tyre ishin vendosur nën kujdestari të përkohshëm.

“Një nga të arrestuarit kishte marrë një trajnim shumë të specializuar në pilotimin e gjeneratës së fundit të dronit,” shpjegoi policia.

Droni, si dhe një radar dhe një ndalesë frekuence, i shërbyen atyre në kohën e hedhjes së drogës nga një anije me motor.

Në këtë mënyrë ata mund të “shikojnë praninë e mundshme të policisë dhe të sigurojnë që i gjithë procesi të kryhet me garanci maksimale të sigurisë”, shprehet policia.