Marrëdhëniet e punës janë një gjë shumë e zakonshme dhe po aq është, edhe të biesh në dashuri me kolegët.

Nëse keni një punë të rregullt 9-5, ka mundësi që të shpenzoni më shumë orë në ditë me kolegët tuaj se sa miqtë tuaj, shokët e dhomës ose edhe bashkëshortin tuaj.

Kur të grumbullohen kaq shumë kohë dhe fakti që duhet mesatarisht 200 orë për t’u bërë të mirë me dikë, nuk është befasi që shumë njerëz formojnë lidhje të ngushta me kolegët e tyre të punës dhe madje tradhëtojnë partnerët me ta.

Rreth 17% e njerëzve gjithashtu kanë një “bashkëshort të punës”, të cilët ata vazhdimisht flasin me mesazhe, flasin për streset e punës, dhe e shijojnë të qëndruarin me të pa pasur gjithmonë ndjenja dashurie apo seksuale në mes.

Sipas hulumtimit nga “Totaljobs”, 22% e njerëzve takohen me partnerin e tyre aktual romantik në punë. Kjo është në krahasim me 13% takime online, 18% takime përmes miqve, dhe 10% gjetjen e njëri-tjetrit në një natë jashtë.

“Shumica e të rriturve shpenzojnë një minimum prej 1.680 orë në vit në zyrë, kështu që ka gjasa që të kaloni më shumë kohë me kolegët tuaj sesa pothuajse askënd tjetër”, tha David Brudö, CEO i “Remente”.

“Duke punuar me dikë çdo ditë, do të shihni se si reagojnë ndaj një problemi, veprojnë nën presion dhe bashkëveprojnë me kolegë të tjerë”, tha ai. “Është gjithashtu e lehtë për të filluar shpërndarjen e informacioneve personale dhe për tu ngushëlluar për vështirësitë me të cilat ballafaqohet zyra – ndoshta gjatë një dreke apo pije pas punës.

Anketa e 5,795 punëtorëve në Mbretërinë e Bashkuar zbuloi se dy nga tre vetë do të ishin të gatshëm të takonin një koleg, ndërsa e treta e mbetur kurrë nuk do të ëndërronte diçka të tillë por nuk e përjashtonte mundësinë se diçka e tillë mund të ndodhë. Arsyeja kryesore që ata dhanë për të qenë të kujdesshëm ishte se ata thjesht nuk mendonin se dashuria dhe puna duhet të përziernin, por jo sepse nuk duhet të tradhëtonin partnerët aktualë.

Kështu që, në fund të ditës gjithçka mbetet tek sa orë qëndroni bashkë. Edhe sikur mos të përputheni si karaktere për shumë gjëra, fakti që kaloni shumicën e orëve të ditës bashkë do ju bëjë që të filloni të flirtoni. Flirti në punë, sipas studimit, është i pashmangshëm, ndërkohë që etapa pas flirtit mbetet sigurisht një zgjedhje mjaft personale e ndikuar nga shumë faktorë të tjerë.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook